Начало Crespine Gel

Mirospharma

Crespine Gel

Защо Crespine Gel?

 

Защо имам нужда от хондропротекция?

С годините човешкият организъм старее и с времето ставните хрущяли се износват, както се променя и качеството на вътреставната течност. Всички извънредни физически натоварвания, травми, наднормено тегло, специфични заболявания и др. допринасят за ускоряването на тези процеси. Външните прояви на тези промени се изразяват в болка и/или нарушена подвижност. Това изисква предприемането на мерки за запазване на нормалното състояние на ставните хрущяли и функция т.е. хондропротекция.

 

Защо точно вътреставна хондропротекция?

Съвременните научни препоръки и водещите клинични практики сочат вътреставната хондропротекция с хиалуронова киселина(ХК) като доказан, и най-ефективен метод за предпазване хрущяла на ставите. Хиалуроновата киселина се среща естествено в организма и е важен компонент на ставния хрущял и ставната течност. В нормално състояние на ставата ХК е с големина на молекулата около 3000 kDa и концентрация около 3 – 4 mg/ml

Съществуват различни търговски марки базирани на ХК, достъпни в петкратна, трикратна или еднократна форма на приложение. Тези продукти не възстановяват ставния хрущял, а са форма на профилактика. Приложени навреме те удължават живота на ставата и отлагат необходимостта от протезиране.  

 

Какво е Crespine gel?

Еднократна форма на вътреставна инжекция с комбинирана хиалуронова киселина с оптимално висока молекулна маса от 2000 -  2200 kDa. ХК в Crespine gel не е от животински произход, а е добита посредством биотехнологичен метод гарантиращ най – високо ниво на чистота и качество. Crespine Gel е произведен по патентована Немска CRM технология, която придава триизмерна мрежеста структура на ХК-за допълнителна стабилност, особено важна и ефективна за динамичните натоварвания, на които са подложени ставите. Допълнително е използвана и така наречената „тиксотропна техника“, която допринася ХК в Crespine Gel максимално да имитира / се доближава по състав и поведение до естествената синовиална течност. Той е стерилно опакован, в готова за употреба еднократна спринцовка.

 

Кога трябва да се обмисли възможността за използване на Crespine gel?

Подходящ ли е Crespine gel за мен?

Crespine gel е подходящ във всички случаи на промяна на ставната функция или вътреставната течност, като например остеоартрит. Използва се като алтернатива на нестероидните противовъзпалителни средства и други лекарства за облекчаване на болката. Идеален е за пациенти, които се нуждаят от бързо връщане към нормална физическа активност.

 

Как се прилага Crespine gel?

Crespine gel се прилага като еднократна инжекция в избраната става. По време на процедурата Вашият лекар ще почисти мястото на инжектиране,  и ще постави Crespine gel възможно най-комфортно. Процедурата отнема 10-20 минути и не изисква болничен престой. След инжекцията пациентът може да има нормална физическа активност (ходене, шофиране). Препоръчва се облекчен режим и избягване на физическо натоварване в следващите 48 часа.

 

Кога ще започна да чувствам облекчение на болката?

Всеки реагира различно, но повечето пациенти изпитват облекчение на болката след 2 до7 дни. Клиничните наблюдения сочат, че при около 50% от случаите начало на ефекта се наблюдава непосредствено след манипулацията.

 

Какво трябва да направя преди началото на лечението?

Консултацията със специалист ортопед-травматолог или ревматолог е задължителна. Определянето на реалното състояние на ставния апарат и прогресията на евентуална увреда са от значение за правилното терапевтично поведение.

Специалистите ортопеди, травматолози и ревматолози са обучени за приложение на вътреставни инжекции с хиалуронова киселина.

Не се налага употребата на други препарати или медикаменти преди  приложението на Crespine gel.


Има ли някакви странични ефекти, свързани с ползването на Crespine gel?

Практически  не се съобщават странични ефекти, свързани с ползването на Crespine gel. В някои случаи, пациентът може да изпита дискомфорт вътреставно или на мястото на инжектиране. Много рядко може да се наблюдават местни кожни реакции. Няма събрани достатъчно клинични данни за приложението на продукта при деца, бременни и кърмещи жени.

Не забравяйте да информирате Вашия лекар за всички медикаменти, които приемате.

 

Колко дълго ще продължи облекчаването на болката след прилагане на Crespine gel?

Всеки реагира различно, но обикновено облекчаването на оплакванията  е в рамките на една година след еднократно приложение. При някои пациенти е възможно и за по-дълго време. Продължителността на ефекта зависи от степента на промените в ставата и тяхната прогресия във времето.

 

Мога ли да продължа е ежедневната си активност, непосредствено след приложението?

Да, още в първите 48 часа след приложението на Crespine gel може да се поднови нормалната дневна физическа активност.


Мога ли да използвам Crespine гел повече от веднъж?

Да, може при нужда и по преценка на лекуващия лекар.


Може ли да се лекуват две стави едновременно с Crespine gel?

Да, може да се третират две стави едновременно. Още в първите 48 часа след приложението на Crespine gel може да се поднови нормалната дневна физическа активност.


Мога ли да използвам Crespine gel за артрит на тазобедрената става?

Crespine гел може да се използва за лечение на лека до умерена степен остеоартрит на тазобедрените стави. Прилага се със специални игли, които са в комплект с продукта.

 

Защо да предпочетем - еднократната форма Crespine Gel пред останалите продукти с ХК?

-       По-ефективно и по-продължително облекчение на болката и подвижността в съответната става (вследствие на оптималната големина на молекулата, използваната тиксотропна техника и патентованата производствена технология)

-   eднократно инжектиране с продължителност на действие около дванадесет месеца.

-       максимален комфорт за пациента

-       практически най-малък риск от усложнения (с/о многократно убождане / манипулация, възможни инфекции и т.н.)

-       спестява време – с едно посещение курса на терапия приключва

-       намалява разходите – за многократно посещение и манипулация при лекар

-       бързото възстановяване на физическата активност и трудоспособност.

 

Crespine® Gel е ижекционен имплант за лечение на остеоартрит, съдържащ специално обработена хиалуронова киселина с голяма чистота.

 

 

Инструкция за употреба: 

Описание:

Crespine® Gel е абсорбируем, Вътрестаен имплант с голяма чистота. Това е медицинско изделие, произведено с хиалуронова киселина от не-животински произход. Crespine® Gel е стерилен, не-пирогенен, виско-еластичен, водно-разтворим, биологично съвместим (не-имуногенен, не-възпалителен, не-токсичен), имплантируем гел, произведен от кръстосано-свързана хиалуроноВа киселина, добита посредством бактериална ферментация. Хиалуроновата киселина е естествен, сложен полизахарид от семейството на глюкозаминогликаните, съдържащ се в матрикса на кожата както и в синовиалната течност. Хиалуроновата киселина е химически, физически и биологично идентична в тъканите на всички висши организми.

 Състав:

1ml Crespine® Gel съдържа:

 

Кръстосано-свързан натриев хиалуронат -14 mg

Натриев хиалуронат - 1mg

Натриев хлорид - 6.9 mg

вода за инжекции до - 1 ml

Механизъм на действие:

Crespine® Gel се инжектира в ставата като виско-еластична добавка към променената ставна течност за овладяване на болковите симптоми или за заместване на синовиална течност с цел подобряване функцията на ставата. Crespine® Gel не е лекарство no смисъла на Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина.

Показания и приложение:

Crespine® Gel е показан за виско-еластична добавка към или заместване на синовиална течност в човешки стави с дегенеративни промени в хрущялните повърхности и патологично променена ставна течност.

Crespine® Gel е особено подходящ за лечение на симптоми на ставна дисфункция при хора, като например при остеоартрит.

След инжектиране Crespine® Gel действа като лубрикант и като механична подкрепа, и подобрява болковата симптоматика и състоянието на повърхностните слоеве на ставните хрущяли.

Терапевтични зони:

Гонартроза / остеоартрит на колянната става и коксартроза / остеоартрит на тазобедрената става.

Противопоказания:

Crespine® Gel е съставен от кръстосано-свързан натриевхиалуронат, но може да съдържа и следи от протеини на грам-позитивни бактерии. Ето защо Crespine® Gel не трябва да се използва в случаи на:

• Автоимунно заболяване.

• Несъвместимост с грам-позитивни бактерии.

• Активен възпалителен или инфекциозен процес. 

• Антикоагулантна терапия.

• Известна алергия към хиалуронова киселина.

Съвет:

 Crespine® Gel е предназначен само за вътреставно приложение и не трябва да бъде инжектиран в кръвоносни съдове. Това би могло да доведе до запушване на съда и до емболия.

Няма клинични данни за приложение при бременни или кърмещи жени или при лица под 18 години.

Crespine® Gel е опакован стерилно за еднократна употреба.

Не трябва да бъде стерилизиран повторно.

Не използвайте, ако опаковката е отворена/ дефектна.

Crespine® Gel се доставя в стерилна спринцовка и е готов за употреба.

Да не се смесва с други инжекционни субстанции.

Внимание:

Както при всяка инжекционна терапия на ставите и при лечение с Crespine® Gel трябва да бъдат съблюдавани общоприетите противопоказания за вътреставно приложение.Както при Всички импланти, Crespine® Gel не трябва да се използва при пациенти с наличен инфекциозен или възпалителен процес в областта на мястото за имплантиране. Пациентите не трябва да приемат аспирин, стероиди или високи дози витамин Е преди лечението, тъй като тези субстанции могат да доведат до кьрвене и проява на възпаление в мястото на инжектиране.

Използваните спринцовки и игли се смятат за контаминирани и по тази причина трябва да бъдат унищожени съгласно правилата възприети в медицинската практика.

Странични реакции:

Причинени от инжекцията

Както при всяка инжекция пациентите могат да получат следните симптоми:

• Временен еритем

• Леко подуване

 

• Болка

 

• Сърбеж

 

• Промяна на цвета

 

• Уплътнение

Обикновено тези реакции спонтанно изчезват за 2 до 5 дни след инжекцията. 

 Причинени от продукта

Свръхчуствителност към хиалуроновата киселина след инжектиране е докладвана при по-малко от 1% от проследените 3000 лечения. Тази свръхчуствителност се е проявявала като подуване и уплътнение в мястото на имплантация. Тези реакции могат да се проявят веднага след инжектирането или до 2-4 седмици по-късно. Клиничните данни показват, че тези реакции са леки до умерени и продължават най-много до 2 седмици. Такива реакции могат да бъдат причинени от остатъци от ендотоксини в разтвора на хиалуроновата киселина (0.025l.U/mg). Това е най-високата чистота на хиалуроноВа киселина, която може да има в такъв продукт.

Именно по тази причина терапията с продукта се препоръчва на пациенти с множествена алергия.

 Инструкция за приложение:

 

Трябва да бъде снета пълна анамнеза преди започване на терапията, за да се съобразят всякакви контраиндикации. Преди лечението лекуващият лекар трябва да обясни на пациента всички предупредителни мерки и възможни странични ефекти. За да се оптимизира резултата е възможно да се наложи повторно лечение.

 

Зоната на апликация трябва да бъде внимателно подготвена с антисептик. Спринцовката се изважда от пластмасовата опаковка, сваля се капачката й, и се поставя игла. Crespine® Gel се инжектира със стерилна игла. Имплантира се вътреставно, в ставната цепка, като за целта се подбира подходяща за случая игла.

 

Съвет:

Инжекционната техника е от решаващо значение за крайния резултат.

Crespine® Gel трябва да се прилага само от квалифициран медицински персонал - лекар, в съответствие с местната нормативна база.

Възможно е лечението на няколко стави едновременно. 

ВАЖНО!

Скалата Върху спринцовката е само за ориентир и се реферира към крайния обем. Тя няма измерваща функция, а само посочва използваното количество, отнесено към номиналния обем от 2ml. 

  

Естество и съдържание на контейнера:

Crespine® Gel се доставя стерилно в спринцовка от 2.25 ml за еднократна употреба, с нтегриран Luer Lock адаптер, опакована в блистер. Инструкцията за употреба и етикетите с номера на партидата и датата на употреба са опаковани заедно с блистера в картонена опаковка. За да се гарантира, че продукта може да бъде проследен, етикета се дава на пациента.

Съвет:

Не използвайте продукта, ако опаковката или блистера са повредени. Не стерилизирайте повторно Crespine® Gel. 

   

Съхранение:

 

Не замразявайте и не излагайте на високи температури. Crespine® Gel трябва да се съхранява на стайна температура (02˚С-25˚С)

   

Производител:

BioPolymer GmbH & Co.KG

Walsmuhle Str. 18

19073 Dummer, Germany

 

Вносител и дистрибутор за България:

 

Акцент Медика ООД

жк. Младост 2, бл. 261Г

София 

 

За контакти и информация:

+359 897 816060

+359 898 670739

 

При въпроси или за допълнителна информация, моля обръщайте се към лекуващия лекар или Акцент Медика ООД.

Ще се свържете с фирмата на телефон 0897 81 60 60 или 0898 67 07 39

 

 

 

 


 

Продукти


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/mirospha/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Ресурси


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/mirospha/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Кой е онлайн

В момента има 11 посетителя в сайта